Centrul Internațional „Constantin Brâncuși”, construit în curtea Muzeului de Artă din Craiova, este gata. A fost nevoie de câțiva ani pentru a realiza un obiectiv turistic și cultural unic în lume. Prisma de sticlă proiectată de celebrul arhitect Dorin Ștefan este cea care face diferența și transformă complexul muzeal de la Craiova în unicat.
Anunțul privind finalizarea Centrului Internațional „Constantin Brâncuși” a fost făcut, sâmbătă, chiar de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Muzeul de Artă Craiova își va extinde astfel aria proiectelor legate de opera sculptorului român, în particular și de arta contemporană, în general.
Centrul găzduiește momentan o expunere informativă despre parcursul artistic al lui Constantin Brâncuși, însoțit și de date importante din punct de vedere biografic, conceptul aparținându-i doamnei Doina Lemny, cercetător-muzeograf la Centrul Pompidou, din Paris, specialistul român cel mai avizat, actualmente, în privința creației brâncușiene. Sunt expuse, de asemenea, documente din arhiva V. G. Paleolog, primul biograf și comentator al operei lui Brâncuși, fond documentar donat de curând Muzeului de Artă Craiova, de către nepotul acestuia, Andrei Paleolog. Și tot ca un memento al proiectului pe care acesta îl inițiase în 1972, acela de a realiza un „memorial” Brâncuși la Craiova, au fost recondinționate și instalate în expunere grinzile din lemn, recuperate în urma demolării atelierelor lui Brâncuși din Impasse Ronsin. Informația este prezentată publicului prin intermediul textului și imaginilor – fotografie și film -, iar lucrările Brâncuși, aflate în colecția Muzeului de Artă Craiova, pot fi vizualizate sub forma unor proiecții 3D.
Daca vreti sa aflati si mai multe despre informatii despre acest important obiectiv cultural si nu numai din aceasta zona, puteti vizita website-ul proiectului NATBIOT la urmatorul link: https://www.natbiot-travelling.eu/
Acesta a fost dezvoltat de catre Mișcarea Română pentru Calitate (MRC), în parteneriat cu National Center for Information Service Association (NCIS). In cadrul acestui proiect au fost realizate patru pachete turistice, ce includ obiective culturale și naturale din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria
Aveti posibilitatea de a descarca de la urmatorul link https://www.natbiot-travelling.eu/category/pachete-turistice/ cele 4 pachete turistice. Fiecare dintre acesta, cuprinde o multitudine de atractii din zona tranfrontaliera Romania – Bulgaria. Tot ce trebuie sa faceti este sa va stabiliti itinerariu.