EDUCĂM ÎMPREUNĂ

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, lansează programul cultural-educațional EDUCĂM ÎMPREUNĂ. Programul se desfășoară în perioada 2022-2026, se adresează copiilor din Craiova și Regiunea Olteniei și are drept scop asigurarea procesului de educație culturală și istorică în rândul elevilor.

Prin Programul EDUCĂM ÎMPREUNĂ, Teatrul Național “Marin Sorescu” pune in practică unul dintre obiectivele asumate prin propriul statut și anume : realizează, în parteneriat cu instituții de învățământ preuniversitar, programe de educare prin și pentru teatru, ateliere de formare, cursuri de actorie pentru tineri, precum și spectacole pentru copii și organizează, singur sau în parteneriat ori găzduiește expoziții documentare, de artă plastică și arte vizuale, evenimente muzicale.

Pornind de la această premisă, în perioada 2022-2026, Teatrul Național „Marin Sorescu” lansează proiectul cultural – educațional EDUCĂM ÎMPREUNĂ, un proiect care are drept scop asigurarea procesului de educație culturală și istorică în rândul elevilor din Craiova și regiunea Oltenia, precum și din orașele partenerilor de proiect.

Procesul educațional propus se dorește a fi realizat într-o manieră prietenoasă, atractivă și care va facilita insușirea de către cei mici a unor cunoștințe de bază din domeniile istorie și teatru.

Proiectul se va derula atât in Craiova cât și în orașele partenere. Primele două parteneriate ale proiectului incheiate de Teatrul Național din Craiova sunt cele cu Muzeul Național Peleș din Sinaia și cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca, urmate de cele încheiate cu partenerii instituționali locali precum Universitatea din Craiova prin Facultatea de Științe Sociale – Departamentul de Istorie și Facultatea de Litere – Departamentul de Artă și Media, Consiliul Județean Dolj prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Programul cuprinde multiple proiecte și activități, desfășurate în spațiile teatrului și, pe măsura derulării sale, conținutul acestuia se va dezvolta potrivit rezultatelor obținute și a răspunsului primit din partea participanților și a partenerilor.

Organizatorii își doresc ca acest program cultural educațional, desfășurat sub deviza

INVESTIM ÎN EDUCAȚIE. INVESTIM ÎN VIITOR

să creeze noi punți de comunicare interdisciplinară și să asigure premisele necesare unei dezvoltări armonioase a copiilor și adolescenților din școli și centrele de asistență socială.

Daca vreti sa aflati si mai multe despre informatii despre acest important obiectiv cultural si nu numai din aceasta zona, puteti vizita website-ul proiectului NATBIOT la urmatorul link: https://www.natbiot-travelling.eu/

Acesta a fost dezvoltat de catre Mișcarea Română pentru Calitate (MRC), în parteneriat cu National Center for Information Service Association (NCIS). In cadrul acestui proiect au fost realizate patru pachete turistice, ce includ obiective culturale și naturale din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria

Aveti posibilitatea de a descarca de la urmatorul link https://www.natbiot-travelling.eu/category/pachete-turistice/ cele 4 pachete turistice. Fiecare dintre acesta, cuprinde o multitudine de atractii din zona tranfrontaliera Romania – Bulgaria. Tot ce trebuie sa faceti este sa va stabiliti itinerariu